Stichting Horse Sense
Will's RanchWill's RanchWill's RanchWill's RanchWill's RanchWill's Ranch
Stichting Horse Sense

Begeleid wonen

​begeleid wonen


​Mooie grote unieke kamers met een eigen balkon.

Een gezamelijk huiskamer en spellenruimte waar je kunt biljarten - darten, dit bevind zich op de unieke lokatie in onze western saloon op de bovenverdieping.

In September worden er nog eens 3 mooie grote appartementen voor begeleid wonen voor jongvolwassenen en 18+ opgeleverd en feestelijk geopend tijdens onze Open dag.

Hierin worden ook diversen vormen van dagbesteding aangeboden, waar sereniteit op de plek waar Stichting Horse Sense zich bevind iedereen terug gaat in de tijd de basis. De drukke maatschappij staat hier niet in de agenda. Rust, de mooie natuur, de dieren, waarin de paarden en pony's de rode draad vormen in de vele begeleidings uren die worden aangeboden. Daar waar het noodzakelijk maakt zijn er binnen Stichting Horse Sense extra proffesionals werkzaam waaronder een psycholoog de vrijdag's zijn consulten heeft op de Asbroek 10A.

​Na een lange voorbereidingstijd zijn we een pilot gestart in oktober 2016 met begeleid wonen van 2 jaren waarin we ook voor de deur hebben staan onze landelijke erkende certificering.

Structuur, sociale vaardigheden, regelmaat staan hierin dagelijks als rode draad in het vaandel. Uiteraard wordt hier gewerkt samen met onze "medewerkers" aan de verzorging van alle dieren en uiteraard de paarden. Samenwonen met dieren is een bewezen therapeutisch effect op ons al mens.

​Onze coaches werken dagelijks in hun begeleiding met de PAS(= Paard Als Spiegel) methodiek, dit wordt uiteraard professioneel gedaan met erkende gecertificeerde met passie gevulde zorgaanbieders.

​Een plek als bij Stichting Horse Sense geeft juist adolescent een kans zich een volwaardig mens te voelen. Tijdens een moeizame periode kunnen deze zorgvragers rust vinden met of zonder een tijdelijk onderkomen met als doelstelling om weerbaarder te worden zodat ze weer een plekje kunnen vinden in de maatschappij. Dit geheel zelfstandig of toch nog met een beetje begeleiding en zorg wekelijks aangeboden.
 

Stichting Horse Sense

Contact

Meer informatie? Neem dan contact met ons op:

info@stichtinghorsesense.nl

06-22123213

vraag een intake aan

of onder het genot van een kopje koffie op ons terras / in de saloon